Geschiedenis

Wij, Alex Mulders, Gaby van Caulil, Sjoerd Hermsen en Youri Lentjes, houden van wielrennen. En we zijn nou bepaald niet de enigen, zien we elke zomer (de omgeving van Arnhem is natuurlijk briljant, met hoogtemeters, strakke fietspaden en prachtig uitzicht). Maar de meeste wielrenners rijden alleen. Waarom fietsen we niet gezamenlijk, dachten we in de zomer van 2013.

We zochten op internet en vroegen het in ons netwerk, maar Arnhem heeft nog geen fietsgroep waar je kunt aansluiten wanneer het jou uitkomt, zoals de wedrenners in Nijmegen of Ledig Erf in Utrecht. Juist in Arnhem is daar ook behoefte aan, denken we. Vandaar. En de naam was snel gevonden: het Gele Rijders Plein is een geschikte startplek (Arnhem was lang thuisbasis voor de Rijdende Artillerie, bijnaam Gele Rijders ). Geel is het maillot jaune, rijders spreekt voor zich. Kortom het idee van de Gele Rijders was geboren.

Het eerste seizoen (2014) was een groot succes, met op de drukste avond een opkomst van 101 enthousiaste wielrenners. Andere hoogtepunten waren een tweetal geslaagde borrels en het ontstaan van enkele nieuwe fietsvriendschappen. In verband met het succes, en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken, hebben wij eind 2014 Stichting Gele Rijders opgericht. Als Stichting hebben wij ons aangesloten bij de NTFU, waardoor één en ander nu goed geregeld kan worden.

Voor het seizoen 2015 hopen wij op een verdere groei. Om de wielrensport in de breedte beter (en eerder) te kunnen bedienen wordt vanaf mei 2015 met een F-groep gestart. De F-groep richt zich op een gemiddelde snelheid van 28 km/u.

 

© 2014 Youri Lentjes